Uzun zamandır blog'a birşeyler yazacak zaman bulamıyordum. bu arada ufak defek de olsa evde birçok değişiklikler oldu. zeminin istediğimiz dışında fazla kazılması sebebiyle  içeri su girme problemi yaşadık. bunu ustalara dememize rağmen klasik olarak birşey olmaz cevabı yüzüden komple bina dışına drenaj hattı kazdırmak zorunda kaldık. bu drenajın işe yarayıp yaramayacağını görmek için bütün kış hiç bir işlem yapılmadı. sonuç başarılı diyebiliriz. ama hala %100 çözülmedi. içeriden de duvar dibinden geçen ve zemine kadar gelecek şekilde bir beton döktürmemiz gerekiyor.
bunun dışında bu sene mutfak tezgahımızı taktık. Gülpınar da Naci Usta ile beraberce 1 günde yapılan basit ama yeterli bir dizayn oldu.
Tek katlı binanın üstüne şap atıldı üstü  membranla kaplandı. iki bina arasındaki betonlar kırıldı. tekrar beton döküldü.
Pergole yerine asmayı 2 ağacın arasına germek daha uygun oldu. sadece sinek arttıracaktır. ona bir çözüm bulmamız gerekiyor.
Melih ten aldığım kabaklar, biberiye, lavanta ve begonville ekildi. bu arada üzümler de bu sene bol olacak gibi. aşağıda bahçenin en son halini bulabilirsiniz.







Yorumlar